Tårtan på barnkalaset

En viktig del i alla barns födelsedagar är att få en fin tårta. Antingen kan man beställa den från ett bageri eller testa på att baka den själv. Oavsett om man beställer tårtan eller gör den själv, så slutar det inte alltid som man tänkt sig.

2118782-birthday-cake-with-lit-candles

I den här artikeln kan man läsa om en kvinna som skulle beställa en tårta till sin dotters födelsedag och skickade ett sms till bageriet om hur hon ville att tårtan skulle se ut. I meddelandet skrev hon att hon ville ha en ”blond flicka på tårtan”, men autocorrect på mobilen ändrade till ”blind flicka på tårtan”, vilket hon missade. När tårtan sedan dök upp på födelsedagskalaset bröt alla ihop i skratt eftersom tårtan hade en blind tjej med en blindkäpp sittandes på tårtan.

Gör egen tårta

Att det blir fel i beställningen av tårta är inte helt ovanligt, därför kan det vara bra att beställa från ett bageri som verkligen kan sin grej och som inte kommer göra något fel med tårtan. Ett rutinerat företag på området, som precis har etablerat sig i Sverige är http://www.dintarta.se och där kan man gå in och beställa vilken tårta man vill ha levererad hem till sig. Ett annat alternativ för den som verkligen vill se till att ens barn får en fantastisk tårta på födelsedagen är att baka den själv. Då kan faktiskt barnet vara med och göra tårtan. En tårta som definitivt kommer att gå hem på barnkalaset och som barnet kan vara med och göra är en så kallad regnbågstårta som har flera olika färger. Receptet är enkelt och kräver bara dessa ingredienser:

  • Vaniljsocker.
  • Bakpulver.
  • Fyra olika karamellfärger.
  • Mjölk.
  • Strösocker.
  • Smör.
  • Vetemjöl.
  • Ägg. (Källa)

Tårtan fick barn att gråta

Men kan man inget om bakning bör man hålla sig borta från att baka en egen tårta. I Metro kan man läsa om en mamma som gjorde en tårta till sitt barns födelsedag och tårtan var så ful att barn på kalaset började gråta. Hon hade nämligen gjort en igelkott som såg mer ut som en skräckinjagande zombie.