Svårt ekonomiskt för ensamstående

Är man ensamstående förälder kan det vara lite körigt ekonomiskt. Många skäms för att söka bidrag och gör därför det när de redan dragit på sig massor av skulder.

På Sveriges Radios hemsida kan man läsa att var femte ensamstående mamma i Sverige får ekonomiskt bistånd för att få vardagen att gå ihop. Många av dessa föräldrar skäms dock för att söka hjälp och kommer för sent, när de redan har en massa tunga skulder. Föräldrarna vill nämligen klara sig själva ekonomiskt samtidigt som de vill ge barnen en bra levnadsstandard och även ge barnen en chans till en semester eller fritidsintressen som kostar pengar.

Kan behöva ta lån342681-gangbana

Självklart är det viktigt att man tar den hjälp som finns när man känner att man inte klarar situationen ekonomiskt. Det finns nämligen en mängd bidrag som man kan få om man är ensamstående förälder. Om bidragen ändå inte räcker till kan man fundera över att ta ett lån, om man känner att man klarar av att betala ränta och sedan betala av lånet. Speciellt nu till jul och efter julen är det många som måste ta lån, skriver Expressen. De flesta föräldrar vill nämligen köpa julklappar till sina barn och se till att de får en bra jul med allt vad det innebär, och det är inte helt gratis. När du ska ta ett lån är det viktigt att du tar det allra bästa lån som finns på marknaden och lånapengarna.nu hjälper dig välja rätt lån.

Planera innan barn

Självklart kan man inte förutspå en separation eller skilsmässa, som ofta leder till att man får en sämre ekonomi. Men man kan planera i övrigt när de gäller ekonomin innan man får barn. I Norrtelje Tidning kan man läsa att det kan vara bra att försöka få en översikt över sparande och utgifter och om det finns något man kan ändra på innan barnet kommer.