Så förbereder du hemmet inför bebisens ankomst

Inför en bebis ankomst är det bra att förbereda hemmet. Det kan vara knepigt att veta vilka saker som behövs. Införskaffa lite basgrejer och addera sedan efterhand sådant du behöver.

Om du väntar ditt första barn står du inför en spännande och omvälvande tid. Det kan vara svårt att föreställa dig vad som komma skall. Innan bebisen kommer kan det vara bra att inreda och förbereda hemmet för livet med en bebis. När det kommer till inredning och prylar till bebisar kan det vara bra att införskaffa några basgrejer och sedan addera fler saker allt eftersom. En spjälsäng eller vagga, ett skötbord, förvaring, en skön fåtölj, mysig belysning och textilier som lakan och handdukar är några saker som ska vara bra att införskaffa. Hos Nolhaga hem kan du hitta massor med textilier till spjälsängen som kuddar och täcke, badcape och gardiner. På deras hemsida hittar du allt. När du inreder hemmet är det bra att tänka på barnsäkerhet, exempelvis bör skötbordet ha kanter för att bebisen inte ska kunna rulla av och när bebisen blir större ska du barnsäkra bland annat möbler, vassa kanter och trappor.

“Den vanligaste olyckan är fallolyckor.” Läs fler tips här

Bebisrum

Stylish,Baby's,Room,With,Comfortable,Cot.,Interior,DesignInred gärna ett rum till bebisen om det finns plats. Då kan du samla alla bebisens saker och tillbehör i ett och samma rum. Satsa på en bra belysning i rummet, en skön fåtölj för att kunna sitta och mata bebisen och ett bra skötbord. Till köket är det bra att ha en matstol med bebisinsats. Det är också bra att göra plats för barnvagnen i hallen och babysitter och babygym i vardagsrummet.