Optimera boendet innan barnet kommer

Ska du snart bli förälder? Då finns det en del saker som du måste förbereda och tänka på innan barnet kommer.  Till exempel måste du anpassa ditt boende efter att en till person faktiskt ska leva där. Detta är något som kan vara svårt för unga föräldrar som kanske fortfarande bor hemma eller har ett litet boende.

vägghylla full tecknad

Var femte förälder mellan 18 och 27 år bor fortfarande kvar hos sina föräldrar.  De allra flesta gör det dessutom mot sin vilja. Allra värst är det för de unga föräldrar som bor i Stockholm.

Optimera ditt lilla boende

Är du en av de föräldrar eller blivande föräldrar som har ett eget boende kanske du inte bor så stort. Som ung förälder har du förmodligen inte heller ekonomin till att köpa ett större boende som ska passa din växande familj. Då gäller det att försöka optimera varje kvadratmeter som du faktiskt har att tillgå. Med ett nytt barn kommer oändligt med nya prylar; blöjor, nappflaskor och leksaker. Därför kan en början vara att investera i bra hyllor och förvaring och möbler som passar till ett litet hem. Med vägghyllor till exempel kan du få upp en del saker på väggarna och få mer golvutrymme. Du får dessutom bättre ordning på dina saker.

För att skapa ännu mer yta är klaffbord och hopfällbara stolar bra. Det kan ju faktiskt hända att du vill ha folk över på middag även om du kanske inte har plats för en fast matplats. Känner du att du behöver ännu mer plats finns det en till smart lösning. Att bygga in sängen. Du gör detta genom att sätta upp ett skåp runt sänggaveln som gör att du får upp sängen på väggen. På så sätt använder du en outnyttjad vägg och detta leder till att du får massor av extra utrymme för förvaring under sängen.