Obalans i bostadssektorn

Vad betyder det när det är en obalans i bostadssektorn och hur ska man då göra om man är i behov av en ny bostad. Samt hur mycket ska man lita på IMU?

Nu går IMU Internationella valutafonden ut och varnar för att det kan komma att bli en bostadskrasch, och Sverige är ett av de länder som ligger i den stora riskzonen. Detta så vi just nu har en stor obalans i bostadssektorn och riskerar att hamna i en bostadsbubbla. Vad som bör göras då är att man måste rikta strålkastarna mot detta problem och försöka att få ner de skenande bostadspriserna. Detta har man lyckats göra i länder som Norge, Frankrike samt Finland. Medan det i Sverige gått upp 3 %.

Sverige måste skydda sig från ännu en boom och sluta vara med i detta bostadsrally som nu pågår, men hur ska man då tänka om man är i behov av en ny bostad.

Att köpa bostad

När det kommer till att köpa bostad så kan man göra det av flera olika anledningar. Man kanske vill flytta ihop, eller så handlar det om att man får tillökning i familjen och att man då vill bosätta sig lite större. Att då börja i rätt ända är otroligt viktigt när läget är så pressat som det är. Det är viktigt att man får ett fördelaktigt bolån som passar en förutsättningar, och även om man har betalningsanmärkningar så finns det många banker där detta inte är några problem.  Sedan är det även viktigt att inte bli blind på att priserna går upp och att man fortsätter att buda trots att man borde lägga sig. Sätt ett tag och håll er till det. Ni ska även ha råd att leva, inte bara bo.