Barnkalas – påkostat eller ej?

I och med att man skaffar barn, kommer också den tiden då barnet fyller år och vill ha ett kalas. Men lugn, det behöver inte våra påkostat om man inte vill.

3678388-little-girl-blowing-out-candles-in-her-birthday-s-day-with-family

För bara några dagar sedan fyllde prinsessan Madeleines dotter Leonore ett år och detta rapporterades i medier världen över. Nu, bara några dagar senare, är det dags för kronprinsessan dotter Estelle att fylla tre år. Hur de båda prinsessdöttrarna firar sina födelsedagar framgår inte riktigt från rapporterna men det väntas kalas för dem med familjerna på slottet. Liksom föregående år kommer det förmodligen också bjudas på privata bilder från kalaset på Hovets hemsida.

Kändisarnas storslagna kalas

Hur man ska fira småbarn är svårt att ta ställning till. Många vill ha ett storslaget kalas för att de är stolta och nyblivna föräldrar. Andra resonerar så att barnet ändå inte kommer komma ihåg så mycket och tar därför i lite mer vid kalasfixandet när barnet är äldre. Kändisarna brukar dock vara de som lutar mer åt det första hållet, där de verkligen ställer till med ett hejdundrande kalas för barnen. En utav dessa kändisar är Kim Kardashian som anordnade en födelsedagsfestival för hennes dotter North West. På det påkostade kalaset fanns bland annat karuseller, popcorn-stånd, två scener, en hårstylist och hoppborgar. Läs mer.

Enklare barnkalas

Väljer man istället att gå på den stramare linjen när det gäller barnens kalas. Kan det räcka med att pynta lite fint med girlanger och ballonger från partykungen.se/ballonger/. Man kan även bjuda gästerna på lite tårta för att de ska komma i riktig kalasstämning. Vad gäller hur många gäster man ska bjuda brukar experter säga att man bjuder så många gäster som barnet fyller. Fyller barnet exempelvis 4 år, bjuder man alltså fyra gäster. Något man dessutom måste ta ställning till, när det kommer till gästerna, är huruvida föräldrarna ska vara med eller inte. Tidningen Mama tipsar om att föräldrarna bör vara medbjudna om barnen är under 5 år. Några exempel på bra aktiviteter på barnkalaset är:

  • Fiskdamm – Barn under 6 år ungefär, tycker att fiskdamm är det roligaste som finns. Har barnen passerat den åldern, kan skattjakt vara roligare.
  • Presentöppning – Även om det kan bli tråkigt i längden, erbjuder presentöppningen en lugn stund.
  • Disco – Många barn älskar att dansa. Så sätt på stereon och dansa loss!