Barnkalas på budget

Stundar det barnkalas nu igen? Att ställa till med kalas för barn kan bli en dyr historia om man inte planerar och budgeterar ordentligt innan – och som tur är finns knep för att hålla i ett roligt kalas utan att anstränga sin budget alltför mycket.

Är det dags för barnkalas så vill du säkert få en drös med smarta, roliga och bra tips på barnkalasteman och annat som hör kalaset till, men glöm inte att även tänka till lite kring kalasets budget. Om du inte är försiktig så kan kostnaderna snabbt springa iväg när du inte har en tydlig plan från start rörande inköp av mat, tårta och godis med mera. Börja med att sätta upp en maxkostnad och använd dig sedan av kreativa lösningar för att fixa dekoration och lekar för barnen – här är några tips från Nyhetsmorgon:

Så anpassar du kalaset efter din budget

Oavsett om du har en mindre budget, en stor budget eller en budget som är alldeles mittemellan så finns det olika saker att tänka på. Något som Expressen till exempel tipsar om är anpassa just efter hur mycket man är villig att spendera. Har man en lite budget kan man till exempel hålla kalaset hemmavid eller utomhus om vädret tillåter och då även leka passande lekar såsom lagsport eller någon form av tipsrunda. Likaså kan man göra en tipsrunda inomhus hemma, om än något mindre än den man kan sätta ihop utomhus. En tumregel för kalaset med lite budget är att bjuda så många barn som födelsedagsbarnet fyller, alltså om barnet blir fem så får fem kamrater komma och så vidare. En annan sak man kan göra är att gå ihop flera föräldrar och fira många barn samtidigt, då blir det billigare eftersom att fler bidrar i kalaskassan. Har man däremot en stor budget att röra sig med kan man lyxa till det ordentligt. Varför inte hyra in kalaset på ett lekland och köpa en fin tårta från bageriet?