Barn och värktabletter

Det uppstår många tillfällen då barnen får ont och man som förälder blir lockad att ge dem en värktablett. Men det gäller verkligen att vara uppmärksam om man ger barnen en värktablett och det kan vara bra att ge en tablett som är speciellt framtagen för barn.

3241968-piller

I Metro kan man läsa om att en sjuårig pojke fick en Alvedon för sin höga feber och då började huden på hans kropp att lossna. Familjen åkte efter detta in till sjukhuset men ingen visste vad som var fel. Av en slump tittade en specialistläkare till pojken och konstaterade att det var Lyells syndrom som är en kraftig allergisk reaktion med en hög dödlighet. Alvedonen hade krockat med något virus och skapat reaktionen.

Köp specialtabletter

Att detta händer när man äter paracetamol är väldigt ovanligt men det kan ändå vara bra att se till att barnen alltid äter värktabletter som är speciellt anpassade till barn. Man kan köpa Panodil på Apomera.se som är gjord för barn och det finns även på fysiska apotek runt om i landet. Den här typen av värktablett är även smaksatt, vilket gör att den är enklare att ge till barnen eftersom den smakar gott.

Lämna aldrig framme

Även om man köper värktabletter som är till för barn är det alltid viktigt att man har koll på barnen och ser till att stoppa undan tabletterna när man använt dem. I Sydöstran kan man nämligen läsa om att Giftinformationscentralen får in många samtal om små barn som fått överdos av värktabletter när de legat framme i hemmet och barnen har stoppat i sig dem. Om tabletterna ligger framme finns en stor risk att barnen hittar dem och snabbt får i sig en livsfarlig dos. Bara två Alvedon ger barnet en skadlig dos, och då förstår man direkt hur pass farlig en hel karta kan bli.